Clubkampioenschappen 2012

Clubkampioenschappen 2012

Afgelopen week stond het tennispark aan de Molenweide weer geheel in het teken van de clubkampioenschappen. Prachtig nazomerweer, veel spannende partijen, de nodige support vanaf een goed gevuld terras en lekker eten waren de ingrediënten voor dit fantastisch verlopen toernooi. Er waren dit jaar naast vertrouwde deelnemers ook opvallend veel nieuwe gezichten te zien. Dat was vooral te danken aan de enthousiaste jonge technische commissie, die bijna iedereen benaderd had om mee te doen. Het resultaat? Er moesten van zondag 2 september tot en met zondag 9 september op onze drie banen 100 wedstrijden worden afgewerkt (twee keer zoveel als vorig jaar) met jeugd, senioren en veteranen in totaal 17 categorieën. Waar mogelijk in poules, maar door het grote aantal inschrijvingen toch ook door middel van het bekende afvalsysteem.

De topwedstrijd was de herenfinale tussen Joey Zegwaard en Mark Ruissen (de kampioen van vorig jaar). Een vol terras zag zondagmiddag een bloedstollende partij, die nipt door Joey in de derde set met 12-10 in de tiebreak werd gewonnen. Het was vooral plezierig dat er (veel) damesenkel- en dubbelpartijen konden worden gespeeld; dat was jarenlang anders. Clubkampioen bij de dames werd Karin Verweij, die in de finale te machtig was voor Liza Verduijn. In de herendubbels senioren waren er veel spannende partijen te zien en ook meisjes en jongens van rond de tien jaar lieten heel leuk tennis zien. De winnaars bij de jeugd werden Mick de Bruijn (jongens t/m 10), Bas van der Spek (jongens t/m 13), Martijn van Leeuwen (jongens t/m 17), Noa van der Burgh (meisjes t/m 13), Willemijn Renzen en Noa van der Burgh (meisjesdubbel t/m 13). Zij verdienden een ticket voor de kidsmiddag op het abn amro-toernooi van volgend jaar februari.

De mosselavond op dinsdag werd traditioneel goed bezocht en op de Spaanse (donderdag)avond werd er door onze topkok Jan Janssen een zeer smakelijk sterrendiner verzorgd.
Nieuw was de feestavond op vrijdagavond met door een dj verzorgde muziek, die tot in de vroege uurtjes bij sfeervolle verlichting voor veel muzikale gezelligheid zorgde. Een groot succes, dus noteer de datum alvast maar, want volgend jaar worden de clubkampioenschappen weer in de eerste week van september gehouden.

Al met al kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd kampioenschap. Graag bedanken wij niet alleen alle mensen van de technische commissie en de barcommissie, die door hun tomeloze inzet voor dit succes hebben gezorgd, maar uiteraard ook iedereen die kwam kijken, die spontaan meehielp en natuurlijk bovenal de spelers voor de door hen geleverde prestaties.

Reacties zijn gesloten.