Bardienst

Bardienst

Voorwoord

De barcommissie wil er weer een mooi jaar maken bij TVM. Die intentie is er, maar dat kan alleen als we dat samen werkelijkheid laten worden. Daarom vragen wij aan alle leden om even bij te springen als er om gevraagd wordt als het nodig is. Ook vragen we om een mailtje naar bc@tvmaasland.nl te sturen als je bemoedigende woorden hebt, maar zeker als je op- of aanmerkingen hebt op de gang van zaken. Schroom niet om dat te doen, want wij kunnen niet alles zien natuurlijk.

Organisatie van de bardienst

Een belangrijk deel van de inkomsten van onze vereniging wordt gegenereerd uit de bar, die om die reden in eigen beheer is. De bardiensten worden opgevangen door onze eigen leden volgens het bardienstreglement. De barcommissie is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de bar en de keuken. Het schenken van alcohol in de kantine is geregeld in het alcoholreglement.

Uitgangspunten voor bardiensten

Seniorlid (tot 80 jaar)1 bardienst
Maaslandlid1 bardienst
Student (duo) lid (TVM)2 bardiensten

Bardienst momenten

Reglementaire bardiensten zijn in 2020 vier uur lang.
Bardiensten vinden op de volgende momenten plaats:

 • Tijdens evenementen
 • Tijdens de competitiedagen op:
  • Vrijdagavond van “18:00 tot 22:00”
  • Zondag van “12:00 tot 16:00”, “14:00 tot 18:00” en “16:00 tot 22:00”

Buiten de competitieperiode gelden afwijkende bardienst tijden. Ook zijn er eventueel bijzondere diensten tijdens toernooien en evenementen. Zie voor beide de berichtgeving op de website.

Buiten de competitieperiode gelden afwijkende bardiensttijden. Ook zijn er eventueel bijzondere diensten tijdens toernooien en evenementen. Zie voor beide de berichtgeving op de website.

Inschrijven Bardienst

Dienstenplanner KNLTB.club

Via een mail ontvang je het verzoek om in te schrijven voor de bardienst. Via KNLTB dienstenplanner kun je met je bondsnummer en wachtwoord inloggen in het bardienstsysteem van KNLTB. Hierin kun je jezelf inschrijven voor bardiensten op de dagen die jou uitkomen. Voorafgaand aan de bardienst ontvang je een email ter herinnering. Je ingeplande dagen zie je ook op het startscherm in de app.

Verhindering bardienst

Ondanks het zelf invullen van je bardiensten kan het wel eens voorkomen dat je toch verhinderd bent. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Je kan je bardienst met iemand ruilen of je kan één van de reserve barleden vragen om je bardienst voor €35,- over te nemen. Geef ruilingen altijd door via bc@tvmaasland.nl i.v.m. toegang tot het clubhuis en noteer deze op het bardienstschema in het clubgebouw.

Reserve bardienstleden

Luuk van Strijen06-12532340luukvanstrijen11@gmail.com
Emmy Muller06-14821143emmy.muller@hotmail.com
Glenn Zegwaard06-38300944glenn_zeg1@hotmail.com
Bas van der Spek06-29964324spekkiebas@gmail.com
Twan van der Meijs06-29847975Twanvandermeijs@gmail.com

Boete bij niet nakomen bardienst

LET OP: Bij het niet nakomen van een bardienst wordt een boete van €50,- opgelegd. Zorg er dus voor dat je je bardienst tijdig ruilt of overdraagt aan een reserve bardienstlid wanneer je bent verhinderd.

Taken bardienst

Als je bardienst hebt, ben je gastheer of gastvrouw en sta je klaar om alle gasten van hapjes en drinken te voorzien. Probeer daarnaast de bar en het clubhuis een beetje netjes te houden. Kijk om je heen, is alles nog voorradig? Zijn de koelkasten gevuld, de snoepmand, theezakjes, enzovoorts. Wanneer het niet druk is, kun je iets schoonmaken. Denk hierbij aan glazen poetsen, de tap schoonmaken, de vloer stofzuigen, of een doekje over de tafels halen (binnen en buiten) en alles op zijn plaats zetten. Op deze manier blijft het netjes en gezellig!

Belangrijke regels

 • Laat geen kinderen en/of onbevoegden achter de bar toe
 • Verstrek geen alcoholhoudende drank aan kinderen onder de 18 jaar
 • Betalingen alleen met pinpas of KNLTB-pas
 • Niet tennissen tijdens je bardienst
 • In het clubgebouw is roken verboden

Toegang

Degene die bardienst heeft, kan toegang tot de kantine krijgen door eerst met de KNLTB-pas de poort en de buitendeur te openen en daarna, ook met de pas, de deur naar de kantine te openen. Toegang tot het banencomplex en de kleedkamers is te allen tijde voor alle leden mogelijk door de KNLTB-pas door de lezers te halen. Mocht je problemen hebben met de toegang tot het clubhuis voor je bardienst, kun je de volgende personen benaderen voor hulp:

Koos van Woerden06-53523471
Joey Zegwaard06-43360016
Marije Hordijk06-52888208

Betalingen

Middels het LCS kassasysteem kunnen transacties aan de bar plaatsvinden. Een uitgebreide beschrijving over het gebruik van het LCS kassasysteem vind je achter de bar. Neem deze goed door bij aanvang van je bardienst.
Het is alleen mogelijk om te betalen met pinpas of KNLTB-pas. Ieder TVM lid kan met zijn/haar KNLTB-pas bij de kassa betalen, ook de jeugd! Opwaarderen van het tegoed kan ook aan de kassa.

Opmerking: Het tegoed staat bij TVM en niet op de pas zelf. Bij verlies of diefstal ben je je geld niet kwijt. Met een nieuwe pas heb je gewoon weer toegang tot je eigen tegoed. Je kunt niet bij andere verenigingen met je KNLTB-pas afrekenen.

Op competitiedagen moeten competitieteams gebruik maken van een speciale dagpas (of twee dagpassen als het uit-team een aparte dagpas wenst). Captains krijgen deze dagpas(sen) uitgereikt tegen inlevering van hun KNLTB-pas. Aan het einde van de dag kan het openstaande bedrag afgerekend worden door het team.

Tot slot

We willen jullie allemaal weer enorm bedanken voor jullie (bardienst)inzet. Veel plezier voor het komende seizoen! Wij zien jullie graag weer bij TVM, zowel voor als achter de bar!

Namens de barcommissie