MD-Schakel: TVM Zondag Dames 1 goed op dreef voor kampioenschap

MD-Schakel: TVM Zondag Dames 1 goed op dreef voor kampioenschap

Waren het bij TVM vorige zondag nog de herenteams die de aandacht opeisten, deze week liet Zondag Dames 1 zien dat zij terecht nog steeds eerste staan. Dit team speelt in de 2e klasse en bestaat uit Lisanne Burghardt, Mirjam van Balen, Yoni van Dongen, Babette Heijblom, Ilse Louter en Lisanne Wiersma, van wie Mirjam en Lisanne W. deze keer niet meespeelden. Van tegenstander TV De IJpelaar moest wel gewonnen worden om de leiding in de poule te behouden, dus er was zeker sprake van de nodige druk. Lisanne B. startte met de eerste single en won deze in twee sets. Babette en Yoni maakten het erg spannend door er beiden driesetters van te maken. Eenmaal goed op gang gekomen in de tweede set won Babette de derde zelfs met 6-0. Nadat Yoni de eerste set nipt verloor met 7-5, kwam zij beter in haar eigen spel en wist ook zij de derde set op haar naam te schrijven. De eerste dubbel werd door een blessure van één van beide tegenspeelsters opgegeven, waarna Ilse en Lisanne hun dubbel met straight sets in winst omzetten. Eindstand 6-0. Volgende week wordt de laatste wedstrijd een ware titanenstrijd tussen de dames van TVM en LTV Triaq uit Harmelen, dat met drie punten verschil op de tweede plek staat. De TVM dames mogen daar met 2-4 verliezen om het kampioenschap te kunnen vieren. Indien de spanning niet de overhand krijgt, zal dit sterke en zeer gedreven damesteam deze titel ongetwijfeld niet meer laten lopen.

Nog tijdens deze wedstrijden kwam van Zondag Heren 2 een vreugdevol telefoontje dat zij door uit met 5-1 te winnen van hun naaste concurrent LTC Spijkenisse al zeker waren van het kampioenschap. Een zeer knappe prestatie! Ook voor Zondag Heren 3 ziet het er nog steeds goed uit. Zij kwamen thuis met een eindzege van 6-0 op TC De Rhijenhof. Komende zondag spelen zij uit tegen TSN uit Schiedam, de onderste in de poule. Daar nog slechts twee punten hen scheiden van het kampioenschap, is er reële kans dat ook Heren 3 dat welverdiend zal mogen gaan vieren.

Als alle verwachtingen waar worden gemaakt, zal TVM op zondag 5 juni met veel trots een groot aantal teams kunnen huldigen als kampioen. Dit zal een spetterende afsluiting van de voorjaarscompetitie 2016 worden onder begeleiding van een DJ van Sky Radio.

Reacties zijn gesloten.