MD-schakel: Dames 1 Zondag thuis goed begonnen

Nadat het vorige zondag goed toeven was op de terrassen van TVM, was daar deze zondag mede door een gure wind minder sprake van. Toch was het zuidterras nog goed gevuld met toeschouwers. Dames 1 met Lisanne Burghart, Mirjam van Balen, Babette Heijblom en Lisanne Wiersma kreeg S.L.T.V.R. uit Schelluinen op bezoek. Lisanne B., Babette en Lisanne W. wonnen de eerste drie singles, waarbij Babette in de tweede set na een 2-5 achterstand knap wist terug te komen tot 7-5 en daarmee ook de partij won. Helaas lukte dat Mirjam net niet. Babette en Lisanne B. wonnen de eerste dubbel, waarna Mirjam en Lisanne W. voor de tweede dubbel de baan op gingen. Dit werd een spannende pot, die met een 7-5 7-5 in het voordeel van de TVM dames eindigde. Eindstand 5-1 en alle vijf partijen knap in twee sets gewonnen.

Heren 2 Zondag speelde tegen TV de Goese Maan. Ziyed Barredrine en Stefan Gilbert wisten hun single beiden in winst om te zetten. Arie van den Berg stond in zijn single goed te spelen, maar de tegenstander was helaas toch te sterk. Ook de single van Sjaak van den Berg ging verloren. Met een tussenstand van 2-2 kwam het op de dubbels aan om er op z’n minst een gelijkspel uit te halen. Voor Ziyed en Arie werd het met 6-2 6-2 een vrij makkelijke overwinning. Gilbert en Sjaak wonnen hun eerste set, maar konden niet voorkomen dat de partij uiteindelijk in drie sets naar de tegenstander ging. Eindstand dus 3-3.

Heren 3 Zondag bestaat uit Joey Zegwaard, Yennick Berrevoets, Mitchel Kap, Roel van Strijen, Remco de Jong en Glenn Zegwaard. Deze zeer gemotiveerde heren zijn vast van plan het kampioenschap binnen te halen en waren met een winst van 5-1 vorige zondag in ieder geval goed gestart. Afgelopen zondag maakten zij met een eindstand van 6-0 korte metten met Delftse Tennisbond. Komende zondag spelen zij uit tegen het sterke Bequick in Maassluis, waar alles uit de kast gehaald zal moeten worden om hun doelstelling niet in gevaar te brengen. Heren 1 speelt zondag weer thuis om 13.30 uur.