Update voorjaarscompetitie

Update voorjaarscompetitie

Stand van zaken op 24 mei

De voorjaarscompetitie 2014 begint al weer aardig op te schieten. Deze week wordt alweer de zesde ronde van de competitie gespeeld. En zover wordt de competitie gekenmerkt door veel plezier, sportiviteit, goed tennis en af en toe een bui. Nu het einde van de competitie in zicht komt, is het een mooi moment om de stand op te maken en eens even te kijken welke teams nog extra support kunnen gebruiken bij het binnenhalen van de titel of bij het voorkomen van degradatie.

Zondag:

Heren 1 staat er goed voor. Arend Jan, Sijmen, Bob, Niels & Remco hebben alles met grote cijfers gewonnen en staan nu ruim bovenaan. Bij een goede overwinning aanstaande zondag kunnen ze zelfs al na de zesde competitieronde kampioen worden. Een uitstekende prestatie! Ook heren 2 staat er goed voor. Met nog 2 wedstrijden te gaan hebben zij een voorsprong van 2 punten op de nummer 2. Dus nu is het zaak om deze voorsprong vast te houden! Bij heren 3 gaat het iets moeizamer. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staan ze op dit moment op de zevende plaats. Dames 1 zit in een uitermate spannende competitie met 7 teams binnen 5 punten van elkaar. Alles is nog mogelijk! Dames 2 heeft na een moeilijk begin ook de eerste overwinning te pakken. Nu is het nog zaak om punten te blijven pakken en nog een paar plaatsjes te stijgen. De jeugdteams worden vooral gekenmerkt door veel plezier en leuk tennis, maar helaas blijven de resultaten nog een beetje achter. Jongens 11 t/m 17 staan onderaan in de poule, maar kunnen met een paar goede wedstrijden nog zeker een plekje stijgen. Hetzelfde geldt voor jongens 11 t/m 14. Meisjes 11 t/m 14 jaar staan heel knap in de middenmoot en hoeven alleen nog maar naar boven te kijken.

Zaterdag:

Ook op de zaterdag staat heren 1 er erg goed voor. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staan ze slechts 1 punt achter op de beide koplopers. Qua verliespunten staan ze dus bovenaan! Is hier een kampioenschap in de maak? Ook bij heren 2 is het heel erg spannend. Weliswaar staan ze op een gedeelde vierde plaats, maar de achterstand op de nummer 1 bedraagt slechts 2 punten. Alles is nog mogelijk. Dat zelfde geldt eigenlijk voor heren 3 die ook maar een kleine achterstand hebben op de koploper. Heren 4 lijkt redelijk veilig in de middenmoot. Dames 1 heeft het na de knappe promotie van vorig jaar moeilijk in de hoofdklasse, maar is hard op weg om zich veilig te spelen. Een hele knappe prestatie! Dames 2 staat er helaas niet zo goed voor. Ondanks een aantal driesetters lukt het de dames maar niet om de wedstrijden binnen te slepen. Mix team 1 staat veilig in de middenmoot in de tweede klasse en kan nog proberen een plekje te stijgen. Hetzelfde geldt voor mix team 2 dat met een sterke eindsprint nog hoog zou kunnen eindigen.

Door de weeks:

De dinsdagdames hebben zich na een moeizaam begin goed herpakt en beginnen steeds meer wedstrijden te winnen. Nog 1 goed resultaat in de laatste wedstrijd en dan kunnen ze hopelijk van de onderste plaats afkomen. Voor donderdag heren 1 zit de competitie er al weer op. Op slechts 2 puntjes van kampioen Rozenburg zijn zij heel knap tweede geworden. Gefeliciteerd met deze mooie prestatie heren! Ook voor donderdag heren 2 is de competitie al klaar. Helaas zijn de mannen onderaan geƫindigd, maar vooral aan het einde nog een aantal hele spannende wedstrijden gespeeld. Bij vrijdag mix 1 is het ook nog erg spannend. Met nog 2 wedstrijden te gaan staat dit team gedeeld vijfde, maar met slechts 1 punt voorsprong op de nummer laatst. Hier is het dus zaak nog een paar goede resultaten neer te zetten om van die onderste plek te blijven.

Huldiging:

Zeker 8 teams maken nog kans om op de eerste of tweede plaats te eindigen. Dat willen we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op zaterdag 7 juni om 21.00 uur zal er daarom een prijsuitreiking plaatsvinden, waarbij alle nummers 1 & 2 van competitie zullen worden gehuldigd. Zorg dat je er bij bent!

Reacties zijn gesloten.