MD-Schakel: TVM Open Dubbeltoernooi

MD-Schakel: TVM Open Dubbeltoernooi

Goedgezinde weergoden, vele inschrijvingen en dagelijks een fantastisch verzorgde barbecue waren de ingrediënten voor een zeer geslaagd TVM Grillroom Piramide Open Dubbeltoernooi. Behalve Bequick was dit jaar vooral ook VLTC goed vertegenwoordigd. Al waren er de hele week veel leuke partijen, op vrijdagavond begon zich het niveau van het finaleweekend al af te tekenen. Lange driesetters tussen Nikkie Kloet/Dave Kleihorst en Enny v.d. Zwan/Anton v.d. Water (6-4 6-7 7-5) alsmede Victor van Ham/Rob Verweij en Jaap de Bruijn/Sjoerd Ham (6-2 5-7 7-5) zorgden ervoor dat de partij in de 3DD pas zeer laat de baan op kon.

De finalezondag ging onder meer van start met de broers Nick & Roel van Strijen (5HD), die zaterdagavond al een mooie driesetter hadden laten zien. Zij namen het nu op tegen Rik v.d. Spek & Stefan Walgaard. Het werd een spannende wedstrijd, die de broers Van Strijen na een tweede set met 6-0 en voorsprong van 5-2 in de derde set leken te gaan winnen. Rik en Stefan kwamen echter sterk terug en werden met 7-5 toch de winnaars van deze 5HD finale. Rik speelde op zondag zelfs drie partijen; een knappe prestatie in deze hitte! Tegelijkertijd werd ook de finale van de 6GD gespeeld tussen Iris Brinks & Twan v.d. Meijs en Babette Verweij & Thomas Maaten. Tweeëneenhalf uur lang konden de vele toeschouwers genieten van deze bloedstollende partij, die met een spannende tiebreak in de derde set uiteindelijk in het voordeel van Babette en Thomas werd afgesloten. Al met al dus veel driesetters als smaakmakers voor het publiek.

Bijzondere vermelding verdienen de finales van de 5DD en 6DD. In de 5DD namen de 15-jarige tweelingzusjes Fleur &  Iris van Bemmel het op tegen Nancy Boks & Marjolein Vlasbom en in de 6DD waren dat de 13-jarige tweelingzusjes Kaya & Sterre de Bruijn tegen Brenda Boekhoud & Bianca Leenders. Beide jonge tweelingenkoppels leverden een geweldige prestatie door deze finales in twee sets te winnen! Het TVM Open Dubbeltoernooi hoopt dit veelbelovende viertal nog vele jaren te kunnen verwelkomen.

En dan waren er de 3DD en 4HD finales. Rebecca van Balen & Linda Gouka stonden tegenover Fleur Buitelaar & Violet Hendriks en wonnen in twee sets. David Geleynse & Mark Ruissen konden hun titel van vorig jaar knap verlengen door in twee sets te winnen van Roel van Hoorn & Bram Janssens. Een spannende tiebreak maakte een derde set nog net overbodig.

Voor alle uitslagen klikt u hier.

Reacties zijn gesloten.