Gemengd 17+ kampioen najaarscompetitie TVM

Gemengd 17+ kampioen najaarscompetitie TVM

Met nog steeds mooi nazomerweer werd afgelopen week de najaarscompetitie 2015 afgesloten. Het slotweekend startte vrijdagavond met Dames 2, dat thuis tegen Plaswijck speelde. Anja van Wijk en Janneke van der Vaart maakten er een erg spannende pot van. Met goed tennis wonnen zij vrij makkelijk de eerste set. Vervolgens kwam de tegenstander echter sterk terug, zodat een derde set volgde, die de TVM dames in een super tiebreak uiteindelijk met 10-8 wisten te winnen. Eindstand 3-1.

Zaterdag waren het Heren 1 en Heren 2 die aan de Molenweide voor spannende wedstrijden zorgden. Voor Heren 1 speelden Joey Zegwaard, Sjoerd van Strijen, Arend-Jan de Lange, Glenn Zegwaard, Bob van Aalst en Erwin Kester tegen Seghwaert. Na de gewonnen singles van AJ en Sjoerd werden alle dubbelpartijen spannende driesetters, waarvan de eerste twee door zowel Joey/Bob als Joey/Glenn op hun conto konden worden bijgeschreven. Sjoerd en Erwin maakten het met een tiebreak nog heel spannend, maar verloren deze uiteindelijk nipt.

Tegelijkertijd werd op de andere banen door Heren 2 getennist tegen de nummer één De Kooistee, die bij winst van 4-1 verzekerd zouden zijn van het kampioenschap. Voor TVM speelden Ralph Sanders, Jeroen van Blitterswijk, Wim Rolvers, Just de Wit en Jan-Willem van Dam. Nadat Wim en JW hun dubbel hadden gewonnen, was het voor De Kooistee zaak geen punt meer te verliezen, wat in de drie volgende partijen met straight sets ook lukte. In de laatste dubbel daarentegen maakte het sterk spelende duo Ralph en Just het hen nog erg moeilijk. Tot op de laatste minuut werd het een ware thriller met prachtige rally’s en boeiend tennis. Uiteindelijk wist De Kooistee toch ook de derde set binnen te slepen, waarna het kampioenschap uitbundig werd gevierd.

Op zondag was er nu aan TVM zijde goede kans op een kampioenschap. Gemengd 17+ bestaande uit Erwin Vellekoop, Iris van den Ouden, Koen Göbel, Joëlla Steenbergen, Martijn van Leeuwen en Florentien Blom begon als eerst geplaatste met geringe voorsprong op Evergreen aan deze kampioenswedstrijd. Twee punten winst zouden genoeg zijn. Door het winnen van haar single haalde Iris het eerste punt binnen. Martijn maakte het erg spannend door de eerste set met 6-7 te verliezen, maar vervolgens de twee volgende sets ruimschoots te winnen, zodat het kampioenschap tussentijds vreugdevol kon worden begroet. Toen ook Iris en Joëlla hun dubbel wonnen, deed verlies van de andere dubbels er weinig meer toe. TVM feliciteert haar kampioen!

Het kampioensteam! Van links naar rechts: Martijn, Iris, Erwin & Joëlla. Niet op de foto staan hun vaste teammaatjes Koen (aan het supporteren vanaf de kant) en Florentien (lekker op vakantie, groot gelijk!)
Het kampioensteam! Van links naar rechts: Martijn, Iris, Erwin & Joëlla. Niet op de foto staan hun vaste teammaatjes Koen (aan het supporteren vanaf de kant) en Florentien (lekker op vakantie!) die net zo hard aan het kampioenschap hebben meegebouwd!

Eind van de middag werd de najaarscompetitie voor de jeugd afgesloten met een clinic en de nodige gefrituurde smakelijkheden (lees: patat, hamburgers etc., zie ook het artikel alhier). Met dit alles komt een eind aan het georganiseerde tennisseizoen, maar vrij tennissen kan dit jaar voor het eerst de hele winter door bij TVM! Op baan 1 t/m 3 kan gespeeld worden tot de eerste vorst invalt, maar op vaan 4 & 5 kan zelfs de hele winter door worden gespeeld (behalve tijdens vorst, maar dan willen we ook helemaal niet buiten tennissen!). Hopelijk mogen we bij de start van het nieuwe seizoen eind maart genieten van net zulk mooi weer als in de najaarscompetitie!

Reacties zijn gesloten.