MD-schakel: Vijf TVM competitieteams kandidaat voor het kampioenschap

MD-schakel: Vijf TVM competitieteams kandidaat voor het kampioenschap

Met nog één competitieweek te gaan zit de voorjaarscompetitie bij TV Maasland er voor de 23 deelnemende seniorenteams en vijf jeugdteams alweer bijna op. Ondanks een koud en wisselvallig voorjaar konden alle wedstrijden gelukkig toch worden gespeeld. Twee jeugdteams t/m 12 jaar nemen deel aan de dit jaar opgezette World Tour Tenniskids. Mede door bezielende coaching zijn hun inzet en enthousiasme onstuitbaar! Het Greenteam wist daarmee afgelopen woensdag heel trots haar eerste overwinning te behalen. Van de acht op vrijdagavond spelende teams kunnen Dames Dubbel 1 én Dames Dubbel 2 verdiend kampioen worden. Beide teams hebben alles gewonnen op één gelijkspel na. En dan is er de weekendcompetitie, waarvan drie teams opgaan voor het kampioenschap. Al verloor Zaterdag Gemengd 1 nipt van Westvoorne, zij maken nog steeds kans op het kampioenschap. Zondag Heren 1 speelt met veel succes voor het eerst in de 2e klasse en wist ook afgelopen zondag weer met 5-1 te winnen. Hierdoor kan het kampioenschap hen niet meer ontgaan en gloort promotie naar de 1e klasse. Ook Zondag Dames 3 laat zich niet onbetuigd. Met een overwinning van 6-0 op Vredenburch blijven ook zij in de race voor het kampioenschap.

Daarnaast wordt er door alle andere competitieteams weliswaar met wisselend succes maar sowieso altijd met veel inzet gespeeld. Zaterdag Heren 1 won met 4-1 van Westvoorne en staat nu gedeeld derde. Door deze week te winnen van naaste concurrent Etten staat Zondag Dames 1 op een vierde plek. Hoewel Zondag Heren 2 thuiskwam met een winst van 4-2 op Vredenburch, dreigt degradatie. Om dat te voorkomen zullen zij in ieder geval ook de laatste wedstrijd moeten winnen. Zondag Heren 3 kreeg deze week de heren van Evergreen op bezoek. Door hun vier single partijen te winnen stelden zij een 4-2 zege veilig en doen zij nog steeds mee in de strijd om de tweede plek. Ook voor diverse andere teams geldt dat zij bij winst in de laatste wedstrijd afhankelijk van het resultaat van anderen nog een plaats kunnen opschuiven. Zo staat Zaterdag Heren 2 nu met vier gewonnen wedstrijden op een vierde plaats en kunnen zij eventueel nog als derde eindigen.

Of er nu kampioenschappen gevierd zullen worden, degradatie moet worden voorkomen of alle teams de laatste speelronde gewoon nog goed willen presteren, support van zoveel mogelijk familie en vrienden is onontbeerlijk. TVM hoopt dan ook op goed weer in die laatste week en vooral op zondag 31 mei om de voorjaarscompetitie succesvol en feestelijk te kunnen afsluiten.

Reacties zijn gesloten.