MD Schakel: Succesvolle competitiezondag voor Heren 1

MD Schakel: Succesvolle competitiezondag voor Heren 1

Hoewel er tijdens de competitie bij TVM altijd veel kijkers aanwezig zijn, was het afgelopen zondag extra druk aan de Molenweide. Reden hiervoor was dat behalve het Mixteam t/m 17 en Dames 1 ook Heren 1 en Heren 2 thuis speelden. Het succes van deze vier teams was echter zeer wisselend. Ondanks veel inzet moesten drie van hen op een paar partijen na de winst aan hun sterkere tegenstanders laten.

Het Heren 1 team daarentegen verkeerde in zeer goede vorm tegen de eveneens sterk spelende koploper uit de poule, T.O.E.G. uit Rotterdam. Het thuisteam bestaande uit Arend-Jan de Lange, Niels Berrevoets, Bob van Aalst, Bas Zwinkels en Sijmen de Lange, speelt dit jaar voor het eerst in de tweede klasse, waar zij zondag bewezen zonder meer in thuis te horen. Nadat Arend-Jan de eerste single helaas verloor, werden alle vijf volgende wedstrijden welverdiend door TVM gewonnen. Twee partijen sprongen er in het bijzonder uit en werden ware thrillers. Het begon met de single van Bob. De eerste set was weliswaar voor de tegenstander, maar hij wist de tweede set met felle strijd naar zich toe te trekken en het hoge niveau tennis ook in de derde set succesvol vast te houden. Prachtige lange rally’s zorgden voor een erg spannende en bijna drie uur durende wedstrijd. Nadat Bas zijn single knap in twee sets had weten te winnen, ging Niels als vierde single de baan op. Het betere spel in de eerste set was evenals in de partij van Bob voor T.O.E.G., maar in de tweede set vocht Niels zich terug en kon hij die onder luide aanmoedigingen vanaf het terras naar zich toe trekken. Ook de derde set wist Niels mede door de niet aflatende steun van zijn supporters te winnen, zodat de partij dankzij hard werken op zijn naam kon worden geschreven.

In de dubbel van Arend-Jan en Bob ging de eerste set gelijk op. Het winnen van de tiebreak bracht hun spel nog naar een hoger niveau, waarna dit sterke duo met aanzienlijk meer overwicht ook de tweede set voor zich opeiste. Sijmen en Bas vormden de andere dubbel. Al was er deze keer een driesetter voor nodig, bleken ook zij toch te sterk voor hun tegenstanders.

Zowel TVM als het publiek kan met deze einduitslag van 5-1 met veel plezier terugkijken op een dag van prachtig tennis met vele spannende rally’s. Dat er na afloop door Heren 1 en Heren 2 samen met hun tegenstanders nog urenlang een goed feestje werd gebouwd, zegt veel over de erg sportieve en goede sfeer van de wedstrijden.

Door: Emmy Muller

Reacties zijn gesloten.