MD Schakel: Nieuwe banen TVM volop in gebruik bij competitie

Wat een druilerige en regenachtige zondag zou gaan worden, is aan de Molenweide uiteindelijk tot ieders genoegen uitgedraaid op een mooie competitiezondag. Met vijf thuisspelende teams was het bij TVM een volle, maar vooral erg gezellige dag. De recente uitbreiding van drie naar vijf banen wordt met een dergelijk volle bezetting zeker op de zondagen dan ook volledig benut. De jongens t/m 17 hebben er knap een gelijkspel uit weten te slepen. Heren 3 begon de dag goed met een overwinning bij de eerste enkelpartij, maar wist hier helaas geen vervolg aan te geven. Dit leidde tot een (geflatteerde) 1-5 nederlaag. Bij de drie thuisspelende damesteams zat er helaas ook geen overwinning in, maar er waren wel veel spannende partijen bij.

Het einde van de dag werd opgeluisterd door de terugkomst van Heren 1 van hun uitwedstrijd in Rijswijk. Dit team bestaande uit Arend-Jan de Lange, Niels Berrevoets, Bob van Aalst, Bas Zwinkels en Sijmen de Lange verdient zeker een speciale vermelding. Zij spelen dit jaar voor het eerst in de tweede klasse, waar zij tot nu toe hebben bewezen zonder meer in thuis te horen. Vorige week wisten zij thuis knap met 5-1 te winnen van het eveneens sterk spelende T.O.E.G. uit Rotterdam. Op de zonnige terrassen konden veel bezoekers toen de hele dag genieten van een aantal zeer spannende driesetters, die onder luide aanmoedigingen van het meelevende publiek iedere keer door de heren van TVM succesvol werden binnengesleept. Deze week speelde Heren 1 uit tegen mede-titelkandidaat Vredenburch. Ook deze keer wisten de mannen wederom met heel sterk tennis de winst naar zich toe te trekken. Met een 4-2 overwinning zijn zij thans twee punten uitgelopen op hun naaste concurrent voor de titel in de tweede klasse. Chapeau heren! Zondag 10 mei zal door dit TVM sterrenteam wederom thuis aan de Molenweide worden gespeeld, waar zij Bequick uit Maassluis op bezoek krijgen. De wedstrijden starten om 10.30 uur en ook dan zal goede support uiteraard zeer welkom zijn! De vernieuwde terrassen bieden hiertoe genoeg ruimte en gezelligheid. Het wordt ongetwijfeld weer genieten van prachtig tennis!

Behalve het artikel voor de Schakel een leuk verslag van ons Heren 1 tegen Vredenburgh in Rijswijk afgelopen zondag in de 2e klasse!

Heren1Na de eerste wedstrijddagen stonden de heren tennisteams van TV Maasland en Vredenburgh uit Rijswijk gezamenlijk aan kop, met ruime voorsprong op de overige teams. Op zondag 26 april troffen de twee koplopers elkaar in Rijswijk. De winnaar zou een grote stap in de richting van het kampioenschap zetten, met promotie naar de eerste klasse. De inzet van de spelers was dan ook groot met spannende partijen van hoog niveau als gevolg. De opstelling van TVM was verrassend, doordat routinier Sijmen de Lange voor het eerst deze competitie twee partijen speelde. Sijmen won zijn singel met gedegen en tactisch sterk spel met 6-4 en 6-2. Arend- Jan de lange trof een sterke tegenstander. Na de eerste set met 2-6 verloren te hebben, leek hij in de tweede set de stand recht te trekken, maar twee gelukkige netballen van zijn tegenstander in de tiebreak van deze set waren hem te machtig. Stand 2-6 en 6-7. Bob van Aalst speelde tegen Tom Ravesteijn, het grote talent van Den haag en omstreken, zijn beste wedstrijd van het seizoen. Het publiek stond op de banken tijdens deze wedstrijd van hoog niveau. De eerste set was voor Bob 6-2. De tweede set met 6-4 voor Tom, waarna de derde set de beslissing moest brengen. Deze set werd nipt met 6-4 door Bob verloren. Bas Zwinkels speelde de 4e singel en won relatief eenvoudig met 6-4 en 6-1. De stand na de vier singelpartijen was nog steeds gelijk 2-2. De twee dubbelpartijen moesten dan ook de beslissing brengen. In de tweede dubbel overrompelden Niels Berrevoets en Arend- Jan de Lange hun tegenstanders volledig. In een bijna foutloze partij van eerste klasse niveau wonnen zij met 6-2 en 6-0. Zij onderstreepten met hun spel en inzet de kracht van dit vriendenteam, namelijk er staan als het nodig is. De eerste dubbel van Sijmen en Bas troffen een zware tegenstander. Dit dubbel van klasse 2 spelers was nog ongeslagen. Desondanks werd de eerste set met 6-4 gewonnen. In de tweede set zette de spelers van Vredenburgh een tandje bij. Zij onderkenden ook het belang van deze wedstrijd. Na zware strijd verloor TVM de tweede set met 5-7. Toen kwam het er op aan in de derde set Bas en Sijmen liepen uit naar 3-0. Toen ging de vermoeidheid van twee zware partijen bij Sijmen een rol spelen en kwamen de tegenstanders weer terug tot 3-3. Bas ging weer steeds beter spelen en trok Sijmen mee, zodat uiteindelijk, moeilijker dan de stand doet vermoeden, de laatste set met 6-3 door TVM werd gewonnen. Eindstand 4-2 voor TVM. Aanstaande zondag wordt er niet gespeeld, op zondag 10 mei bent u allen van harte welkom om dit team met kampioenskansen aan te moedigen tegen Bequick Maassluis. Bij deze streekderby spelen dan weer heel andere sentimenten een rol, waardoor mooie sport met veel spanning en strijd bij voorbaat gegarandeerd zijn. De wedstrijden op het vernieuwde en uitgebreide tenniscomplex van TWM aan de molenweide te Maasland beginnen dan om 10.30 uur.