TVM sluit competitie af met drie kampioenen!

TVM sluit competitie af met drie kampioenen!

Nadat vorige week Zondag Heren 1 er al in was geslaagd om kampioen te worden, waren diezelfde kansen er afgelopen weekend ook voor Zaterdag Heren 2 en Heren 3 alsook voor Zondag Dames 1 en Heren 2. Op zaterdag speelden, uniek, alle vier herenteams thuis. Heren 2 stond voor de bijna onmogelijk opgave om met 5-0 te winnen om kampioen te worden. Thialf uit Dordrecht was de tegenstander. De spanning was voelbaar! Zowel de singles van Just de Wit en Lucien van Uffelen als dubbels van Ralph Sanders met Jeroen van Blitterswijk en Ralph met Just werden succesvol in winst omgezet. De druk voor het behalen van het kampioenschap kwam vervolgens dus geheel op de schouders van Lucien en Jeroen in de laatste dubbel, een ware thriller! Al op gevorderde tijd op de zaterdagavond werd een driesetter gespeeld, die uiteindelijk onder luide toejuichingen van het volle terras met 7-5 werd gewonnen!

Intussen werd op baan 1 in een single een titanenstrijd uitgevochten door Bas Burghoorn namens Heren 3, waar het ook om het kampioenschap ging. Zij speelden tegen Kooistee uit Hellevoetsluis. Wie deze wedstrijd zou winnen, zou ook kampioen worden! Bas wist in een tiebreak in de derde set de winst naar zich toe te trekken, waarmee de stand op 2-2 kwam. De alles beslissende dubbel van Bas met Yvo Bliek vond laat op de avond plaats op baan 3. Luid aangemoedigd door het nog steeds talrijke publiek werd een buitengewoon spannende wedstrijd gespeeld en werd om tien voor twaalf het winnende punt gemaakt in de derde set door…. Kooistee.

Zondag Dames 1 had theoretisch nog kans om kampioen te worden. Ondanks een mooie uitslag van 5-1 werden zij helaas uiteindelijk tweede. Het spannende vond intussen plaats in Oudewater. Heren 2 moest daar met 5-1 winnen om kampioen te worden. De hele middag werd de voortgang gevolgd aan de Molenweide. Sjoerd van Strijen won in een spannende driesetter. Ook Joey Zegwaard won in een driesetter evenals Jaap van Pelt. Nadat Thijs v.d. Berg zijn partij gewonnen moest geven, werden beide dubbels met veel inzet gewonnen, waarmee dus ook Heren 2 kampioen is geworden! Spoorslags kwamen zij naar Maasland, waar om half negen de champagne kon worden aangebroken!

Zaterdag 7 juni om 21.00 uur zijn er dus drie kampioenen te huldigen! Aansluitend zal volgende week het ELVANI Open Dubbeltoernooi plaatsvinden. Kom kijken!

Reacties zijn gesloten.