Informatie over de bardienst

Uitgangspunten voor bardiensten bij TVM:
> Seniorleden (tot 76 jaar) doen 2 bardiensten
> Maaslandleden doen 2 bardiensten
> Studentleden doen 3 bardiensten
> Competitieleden doen 1 bardienst
> Bedrijfsleden doen geen bardienst
N.B.: Iedereen mag 1 bardienst afkopen, dit moet voorafgaand aan het seizoen aangegeven worden aan de barcommissie.
Per 2016 is een professionele bardienst (prof) ingevoerd op competitie-zaterdagen en -zondagen in het voorjaar van 14.00 tot 21.00 uur. De prof is student-lid van TVM.

De barcommissie staat gesteld om er weer een mooi jaar van te maken bij TVM. Die intentie is er, maar dat kan alleen als we dat samen werkelijkheid laten worden. Daarom vragen wij aan alle leden om even bij te springen als er om gevraagd wordt als het nodig is.
Ook vragen we om een mailtje naar bc@tvmaasland.nl te sturen als je bemoedigende woorden hebt, maar zeker als je opmerkingen of aanmerkingen hebt op de gang van zaken. Schroom niet om dat te doen, want wij kunnen niet alles zien natuurlijk.

Algemeen
Voor komend jaar is er een aantal belangrijke dingen veranderd betreffende de bardiensten. Zo nemen we afscheid van de oude bardienstplanner en stappen we over op het nieuwe systeem van de KNLTB. Dit betekent dat het inplannen van de bardiensten gaat via ‘Mijn KNLTB Club’. Daarnaast is het met ingang van komend seizoen alleen nog maar mogelijk om te betalen met je KNLTB-pas of met PIN. Betalen met contant geld is niet meer mogelijk.

Organisatie van de bar
Een belangrijk deel van de inkomsten van onze vereniging wordt gegenereerd uit de bar, die om die reden in eigen beheer is. De bardiensten worden opgevangen door onze eigen leden volgens het bardienstreglement. De barcommissie is verantwoordelijk voor het goed functioneren van de bar en de keuken. Het schenken van alcohol in de kantine is geregeld in het alcoholreglement.

Inschrijven bardiensten
Met ingang van het nieuwe jaar zijn we overgestapt op het nieuwe systeem van de KNLTB. Dit betekent dat voortaan ook alle bardiensten via dit systeem worden geregeld. Afhankelijk van je type lidmaatschap doe je één of meer bardiensten per seizoen. Je krijgt via de mail het verzoek om in te schrijven. Via ‘KNLTB.Club’ kun je met je bondsnummer en wachtwoord inloggen in het bardienstsysteem. Hierin kun je jezelf inschrijven voor bardiensten op de dagen die je zelf uitkomen. Voorafgaand aan de bardienst ontvang je een mail ter herinnering.
Achter de bar is het bardienstschema terug te vinden.

Je kunt via de volgende pagina inloggen:
KNLTB.Club: https://knltb.club
Log in met je bondsnummer en bijbehorend wachtwoord

Verhindering bardienst
Ondanks het zelf invullen van je bardiensten kan het wel eens voorkomen dat je toch verhinderd bent. Hiervoor ben je zelf verantwoordelijk. Je kan je bardienst met iemand ruilen of je kan één van de reserve-barleden vragen om je bardienst voor €35,- over te nemen. 

Reserve bardienstleden:
De reserve-barleden kan je vinden op: https://tvmaasland.nl/reserve-barleden/. Geef ruilingen altijd door via bc@tvmaasland.nl i.v.m. toegang tot het clubhuis en noteer deze op het bardienstschema in het clubgebouw.

 LET OP: Bij het niet nakomen van een bardienst wordt een boete van €50,- opgelegd. Zorg er dus voor dat je je bardienst tijdig ruilt of overdraagt aan een reserve-barlid wanneer je bent verhinderd.

Over de bardienst
Reglementaire bardiensten zijn in 2018 vier uur lang. Bardiensten vinden op de volgende momenten plaats:
Doordeweekse avonden van 19.00 – 23.00 uur (m.u.v. vrijdagavond)
Als er competitie wordt gespeeld:
– Vrijdagavond van 18:00 – 22:00 uur en van 22:00 – 02:00 uur
– Zaterdag van 09:00 – 13:00 uur (schoonmaakdienst), van 11:00 – 15:00 uur
– 
van 15:00 – 19:00 uur en van 19:00 – 23:00 uur
– 
Zondag van 09:00 – 13:00 uur, van 11:00 – 15:00 uur, van 15:00 – 19:00 uur en van 19:00 – 23:00 uur

Buiten de competitieperiode gelden afwijkende bardiensttijden. Ook zijn er eventueel bijzondere diensten tijdens toernooien en evenementen. Zie voor beide de website.

ToegangDegene die bardienst heeft, kan toegang tot de kantine krijgen door eerst met de KNLTB-pas de poort en de buitendeur te openen en daarna, ook met de pas, de deur naar de kantine te openen. Toegang tot het banencomplex en de kleedkamers is te allen tijde voor alle leden mogelijk door de KNLTB-pas door de lezers te halen.

Belangrijke regels:

  • Laat geen kinderen en/of onbevoegden achter de bar toe.
  • Verstrek geen alcoholhoudende drank aan kinderen onder de 18 jaar.
  • Alle betalingen moeten met pinpas of je KNLTB-pas plaatsvinden.
  • Niet tennissen tijdens je bardienst.
  • In het clubgebouw is roken verboden.

 

Het LCS kassasysteem:  Voor alle transacties aan de bar wordt het LCS kassasysteem gebruikt. Het is mogelijk te betalen met je KNLTB-pas of je pinpas. Contant betalen is vanaf 2018 niet meer mogelijk! Een uitgebreide beschrijving over het gebruik van het LCS kassasysteem vind je achter de bar. Neem deze goed door bij aanvang van je bardienst.

 Betaalmethoden
In 2018 kan met de volgende betaalmethoden worden betaald (in volgorde van voorkeur van betaling):
KNLTB-pas: betalen met je ledenpas
Leden van TVM kunnen met hun eigen KNLTB-pas aan de bar afrekenen. Opwaarderen van het tegoed kan ook aan de kassa; meld dit aan de bardienst en deze helpt je daarbij. Ieder lid kan met zijn/haar KNLTB-pas bij de kassa betalen, ook de jeugd! Het tegoed staat bij TVM en niet op de pas zelf. Bij verlies of diefstal ben je je geld dus niet kwijt. Met je nieuwe pas heb je gewoon weer toegang tot je eigen tegoed.
Opmerking: Je kunt niet bij andere verenigingen met je KNLTB-pas afrekenen.

  • Pinpas: betalen met je bankpas
  • Speciale passen: Op competitiedagen moeten competitieteams gebruik maken van een speciale dagpas (of twee dagpassen als het uit-team een aparte dagpas wenst). Captains krijgen deze dagpas(sen) uitgereikt tegen inlevering van hun KNLTB-pas.

Taken
Als je bardienst hebt, ben je gastheer of gastvrouw en sta je klaar om alle gasten van hapjes en drinken te voorzien. Probeer daarnaast de bar en het clubhuis een beetje netjes te houden. Kijk om je heen, is alles nog voorradig? Zijn de koelkasten gevuld, de snoepmand, theezakjes, enz. Wanneer het niet druk is, kun je iets schoonmaken. Denk hierbij aan glazen oppoetsen, de tap schoonmaken, de vloer stofzuigen, of een doekje over de tafels halen (binnen en buiten) en alles op zijn plaats zetten. Op deze manier blijft het netjes en gezellig!

We willen jullie allemaal weer enorm bedanken voor jullie (bardienst)inzet. Veel plezier voor het komende seizoen! Wij zien jullie graag weer bij TVM, zowel voor als achter de bar!

Namens de barcommissie
Martijn van Leeuwen